Asteco

Cluj-Napoca
1182

Date de contact

Telefon
0364 260 034

Mobil
0751 631 688


Orar

Luni-Vineri: 07:30 - 20:00
Sambata: 09:00 - 13:00


Site

www.astecomedical.ro


Localizare

Cluj-Napoca
judetul Cluj

Adresa
Str. Constantin Brancusi, nr.105

asteco

De ce si cum am devenit un Centru Medical Integrat…


Centrul Medical Asteco a fost fondat pe un concept original pentru medicina romaneasca, abordand in premiera, in 2010, consulatiile integrate, in care o echipa de medici se reuneste impreuna cu pacientul pentru evaluarea amanuntita si eficienta a cazului. Consultatiile integrate se desfasoara pentru o serie larga de situatii, inclusiv evaluarea detaliata a starii de sanatate, oferirea de second-opinion in timp real si prin discutie interdisciplinara si, mai ales, bilantul medical integrat prin discutia unitara si investigatiile realizate in timp real (ecografia abdominala si tiroidiana).


La mai mult de 1 an de la deschidere, consultatiile medicale integrate Cluj (consultatiile în echipa de medici specialisti Cluj) au devenit  si au ramas un serviciu medical modern marca Asteco, (înca) neegalat de o initiativa similara în România. Mai mult, la cererea a numerosi pacienti încântati de abordarea multidisciplinara, clinica medicala Asteco a lansat consultatiile integrate pentru copii, sub marca ‘Copil Sanatos’, cu o echipa noua de specialisti: pediatru, psiholog si kinetoterapeut.


Conceptul "Asteco Lifestyle", o idee de pionierat nu doar pentru medicina clujeana ci si pentru medicina romaneasca, a ramas doar nucleui unei clinici unice in peisajul clujean prin colectivul de medici si specialisti: Centrul Medical Asteco.


De la tulburari de greutate, sindrom de ovare polichistice, afectiuni cauzate de stres, diabet zaharat, tulburari hormonale, boli metabolice, pâna la simptome pluriorganice sau evaluari amanuntite ale starii de sanatate, cazuistica pentru care au fost solicitate consultatiile integrate a necesitat colaborarea strânsa între specialistii clinicii medicale Cluj, si, desigur, legaturi directe cu echipa de terapeuti, închizând astfel ciclul diagnostic – tratament, prin participarea psihologilor si a echipei de kinetoterapeuti si specialisti în masaj, remodelare corporala si terapii complementare. De aceea, centrul medical Clujcuprinde, alaturi de cabinetele medicale, un centru de tratamente, cu sala de kinetoterapie Cluj si cabinet masaj Cluj, electrostimulare si terapii corporale. Pentru persoanele interesate de starea fizica si psihica, de lupta cu kilogramele, sedentarismul si stresul, de convietuirea cu probleme medicale ce necesita ajutor specializat, centrul medical Asteco este, cu adevarat, un centru ‘all-inclusive’, în care serviciile medicale si programele fizice se îmbina armonios si personalizat.


Si, ca notiunea de ‘integrare’ sa fie cu adevarat o marca Asteco, am sarbatorit, în august 2011, 1 an de existenta printr-un proiect unic la care au participat toti specialistii centrului: o tabara de copii cu profilul ‘miscare si alimentatie sanatoasa’: tabara Copil Sanatos. În dorinta de a oferi copiilor modele si obiceiuri potrivite, tabara a cuprins activitati creative, miscare organizata, meniuri gustoase si sanatoase alcatuite de medicul nutritionist, si, desigur, multa voie buna, sub grija si cu implicarea plina de profesionalism a specialistilor nostri.
 


In 2012 serviciile medicale Asteco au continuat sa se extinda, centrul cuprinzand, la 2 ani de la deschidere, ramurile diabetologie (in contract cu Casa de Asigurari), endocrinologie, medicina interna, ecografie, cardiologie, reumatologie, pediatrie, psihologie, alaturi de facilitatile de kinetoterapie si remodelare corporala. A doua editie a taberei 'Copil Sanatos' s-a desfasurat in 2012 in Muntii Apuseni, la Smida, cu un inimos colectiv de specialisti si un minunat colectiv de copii de 7-12 ani.

In 2015, serviciile au ajuns sa cuprinda gama completa de servicii de ecografie si o serie larga de servicii medicale pentru adulti si copii. 


Ce cuprinde consultul integrat ?


Serviciile cuprinse în cadrul consultului integrat sunt:  • anamneza (discutia cu pacientul) in comisia de medici reunita;

  • consultatie medicina interna, examen fizic specializat;

  • antropometrie si bioimpedanta: masurarea parametrilor nutritionali: greutate, inaltime, indice de masa corporala, tesut adipos total, tesut adipos visceral;

  • analiza documentelor medicale ale pacientului, si interpretarea dosarului medical

  • electrocardiograma si masurarea tensiunii arteriale

  • ecografie abdominala

  • ecografie tiroidiana

  • evaluare psihologica si stabilirea planului de terapie, dupa caz;

  • consultatie endocrinologie

  • consultatie nutritie, cu stabilirea planului individualizat de nutritie si de activitate fizica, in consulturile solicitate pentru scadere sau crestere in greutate;