Dr. Alina Blesneag

Cluj Napoca
299

Date de contact


Localizare

Cluj Napoca
judetul Cluj

Adresa

Azi, 4 octombrie, 2018, un eveniment special va debuta la Cluj, desfasurat in premiera. Este vorba de Conferinta Societatii Romane Impotriva Epilepsiei (SRIE) care va avea loc in perioada 4-6 octombrie la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca.

Desfasurarea celei de-a 26 -a Conferinte SRIE, la Cluj-Napoca, i se datoreaza unui tanar medic primar neurolog clujean. Sef de lucrari in cadrul UMF Iuliu Hatieganu, doctor in stiinte medicale, cu competente in ramurile Epilepsie si Parkinson, d-na dr. Alina Blesneag, pentru ca despre dansa este vorba, este cel mai tanar membru SRIE. Aceasta a avut curajul de a propune si sustine ideea ca acest eveniment de interes major pentru sanatatea societatii noastre, sa se intample intr-un oras universitar precum Clujul. 

“Am facut o propunere spontana si am avut placuta surpriza sa constat ca bordul SRIE a primit-o cu positivism! D-na profesor doctor Dana Craiu, presedintele SRIE m-a sustinut extrem de mult in demersul meu de a darui Clujului satutul de gazda pentru cea de a 26 editie a Conferintei Societatii Romane Impotriva Epilepsiei. Iar colega mea, dna dr. neurolog pediatric, Mihaela Vintan, mi-a fost alaturi in tot acest timp”, ne-a declarant prof. dr. Alina Blesneag, cel mai tanar membru SRIE.

“Ceea ce ma bucura si mai mult este faptul ca aceasta conferinta include un curs privind activitatea electrica cerebrala, o supraspecializare a neurologiei, dedicat atat medicilor tineri precum si asistentelor medicale. Prin urmare, toti cei interesati vor putea avea acces la informatii direct de la cei mai in masura specialisti ai domeniului. Zilele de 5 si 6 octombrie vor fi zile de lucrari in cadrul conferintei unde invitati din tara cat si epileptologi renumiti din strainatate vor discuta despre crizele de pierdere a starii de constienta, sincopa, chirurgia epilepsiei, imagistica in epilepsie, epilepsia la copii, adulti si varstnici”, mai spune Alina Blesneag. 

Clujul va fi, asadar, gazda pentru specialisti romani si straini din toate domeniile care se ocupa de epilepsie. Timp de 3 zile, in cadrul Conferintei, se vor dezbate teme legate de epilepsia la diverse varste dar si probleme de diagnostic diferential si rezistenta in epilepsii, implicand noutati pentru tratament.

Intr-o tara ca Romania, unde medicamentele necesare tratamentelor antiepileptice sunt cele mai reduse din Europa credem ca astfel de evenimente sunt salutare! 

Speram si ne dorim ca cea de-a 26 Conferinta a Societatii Romane Impotriva Epilepsiei desfasurata la Cluj va lansa noi proiecte care vizeaza educatia pentru toti, in domeniul sensibil si delicat al epilepsiei!