Dr. Sechel Florin - Servicii medicale

Cluj-Napoca
292

Date de contact

Telefon
0264 430 263

Mobil
0744 777 837


Site

www.medicisifarmacisti.ro/dr-sechel-florin


Localizare

Cluj-Napoca
judetul Cluj

Adresa
Str. Bolyai Janos, nr. 1, ap.2

Servicii medicale

  • Stomatologie generala

  • Urgente stomatologice

  • Chirurgie orala

  • Protetica de implante

  • Endodontie

 

Odontologie

Reprezinta tratamentul cariilor, al durerilor si fracturilor dentare. Tratamentul se efectueaza sub anestezie locala, fara dureri, folosindu-se materiale si tehnologie de ultima generatie.

Caria dentara constituie, prin complicatiile sale, principala cauza de pierdere a dintilor. Ea incepe in smalt (stratul dur, extern al dintelui) si, pe masura ce creste in dimensiune si se apropie de pulpa dentara (nerv), incep sa apara dureri la dulce, la rece, poate sa retina resturi de mancare. Daca nu e tratata nici in aceasta faza, se ajunge la infectia pulpei dentare, insotita adesea de dureri atroce. Aceste infectii pot produce, prin acutizare, un abces dentar, care se caracterizeaza prin durere, umflarea zonei respective, cateodata chiar febra si stare de rau general. Adesea dintele nu se mai poate recupera si trebuie extras.

Tratamentul cariei se face prin obturatie dar si prin inlay-uri.(inlay-urile se fac din ceramica , se realiza in laborator dupa o slefuire a dintelui de catre medic, se aplica prin cimentare)

Obturatiile se fac in cabinet de catre medic intr-o singura sedinta, sub anestezie locoregionala, cu ajutorul materialelor compozite de foarte buna calitate, cu rezultate estetice deosebite (la culoarea dintelui).

Rezistenta si estetica sunt scopul tratamentelor noastre. Suntem adeptii tratamentului modern al cariei dentare pe principiul preparatiilor minim-invazive, adica a indepartarii stricte a dentinei cariate, si a obturarii (plombarii) cavitatilor rezultate.

Profilaxie

Majoritatea pacientilor se prezinta la dentist atunci cand au dureri insuportabile, care nu cedeaza la analgezice, atunci cand apar abcese dentare sau cand apar tulburari de estica.

Mult mai simplu si mai putin traumatizant ar fi daca pacientul s-ar prezenta la cabinetul stomatologic pentru un simplu control, chiar daca nu il doare nimic.

Unul dintre principiile fundamentale ale stomatologiei spune ca este mai usor sa previi decat sa tratezi. Acest lucru il recomandam si noi. Un control stomatologic efectuat la fiecare 6 luni ne poate scuti de dureri nedorite si de un tratament stomatologic lung si complicat.

Detartraj profesional:
Detartrajul dintilor este indispensabil, deoarece tartrul, la fel ca si placa dentara, favorizeaza aparitia cariilor si a gingivitelor. El trebuie efectuat o data la 3-6 luni,in functie de necesitate. Detartrajul se realizeaza cu aparatul cu ultrasunete si se completeaza cu un periaj profesional.

Sigilari dentare:
Sigilarea dentala se face printr-o procedura extrem de simpla care consta in pregatirea zonei interesate ( prin periaj profesional si conditionare chimica ) si aplicarea unui material de sigilare.

Se sigileaza santurile si fosetele molarilor definitivi, in special la copii si tineri, folosind materiale: glasionomeri si composite.

Fluorizari dentare:
Tratamentul de fluorizare este efectuat pentru a reduce riscul aparitiei cariilor dentare si inceteaza progresia leziunilor carioase deja existente. Se realizeaza in cabinet, de 3-4 ori pe an, in cadrul sedintelor de profilaxie. Se realizeaza prin aplicarea pe dinti a anumitor produse special concepute in acest scop, precum paste de dinti profilactice fluorurate, solutii, geluri care contin fluor.

 Endodontie

Tratamentul endodontic este necesar atunci când nervul dentar devine inflamat sau infectat. Pe masura ce stomatologii recunosc ca dintii naturali sunt mai eficienti decat orice alt inlocuitor, gasesc ca merita depunerea unui efort suplimentar in mentinerea dintelui afectat pulpar.

Tratamentul endodontic este un tratament stomatologic care ofera sansa salvarii unui dinte cu patologie endodontica.

Protetica

Atunci cand un dinte este foarte deteriorat si aparent pare irecuperabil, se poate repara cu ajutorul coroanelor dentare. O coroana dentara este indicata pentru a proteja un dinte fracturat, pentru a reconstitui un dinte foarte cariat sau pentru a oferi rezistenta unui dinte la care a fost efectuat un tratament de canal.

Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar.

Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate). Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila).

In cabinetul nostru se realizeaza urmatoarele lucrari protetice la cele mai inalte standarde estetice si tehnologice:

Lucrari protetice din portelan fara suport metalic – se folosesc in special in zona frontala datorita unei estetici deosebite.