PlantExtrakt

Cluj-Napoca
300

Date de contact

Telefon
0264-260.688, 0264-270.108


Site

www.plantextrakt.ro


Localizare

Cluj-Napoca
judetul Cluj

Adresa
Rădaia fn

plantextrakt

Laboratoarele PlantExtrakt au fost înfiinţate în 1992 ca firma mixtă româno - germană cu sediul la Rădaia, 14 km departare de Cluj Napoca, într-o zona nepoluată, în mijlocul naturii. Platforma industrială are o suprafaţă de 38.000 m2, din care 3.500 m2 o reprezintă hala de producţie şi zonele de depozitare, iar pe o suprafată de peste 12 ha se întind culturile ecologice de plante medicinale.

În perioada 1992 - 1995 firma a funcţionat în exclusivitate pentru exportul de materii prime pentru homeopatie - tincturi mamă - pe pieţele farmaceutice din Europa de Vest (Germania, Austria, Italia) dar şi din Extremul Orient (India, Pakistan). Începând cu 1995 produsele fitoterapice PlantExtrakt sunt autorizate pentru comercializare pe piaţa farmaceutică românească, iar din 1996 se lansează pe piaţă remediile homeopatice în doua forme farmaceutice: granule homeopatice şi picături homeopatice. În prezent producţia este structurată în 4 direcţii: fabricarea de tincturi mamă - peste 200 de tipuri (ca materii prime pentru homeopatie şi fitoterapie sau ca produse fitoterapice de administrat în picaturi), fabricaţia de produse gemoterapice - peste 40 de produse (extracte de ţesuturi vegetale embrionare proaspete, muguri, mladiţe, radicele, etc.), fabricaţia de produse fitoterapice în soluţie - peste 20 de produse (unul sau mai multe extracte vegetale în amestec) şi nu în ultimul rând fabricaţia de remedii homeopatice unitare - peste 3000 de produse şi combinaţii complexe de remedii homeopatice.

Caracteristica de bază a produselor PlantExtrakt este fabricaţia extractelor vegetale (tincturi mamă, macerate glicerinice) din plante proaspete. Prin renunţarea la procesul de uscare şi prin prelucrarea imediată a plantei proaspete se păstrează nealterat fitocomplexul care dă puterea vindecatoare a produsului fitoterapic.

Garanţia calităţii extractelor PlantExtrakt este dată de autorizarea firmei de catre Agenţia Naţională a Medicamentului, precum şi de menţinerea de mai bine de 10 ani pe piaţa externă.

Anual PlantExtrakt este inspectat de către beneficiarii externi într-un program organizat de audituri de calitate. Se urmăreşte analiza solurilor la culturile ecologice şi pe zonele de recoltare, urmărirea fabricaţiei în dosarele de înregistrare a producţiei şi în documentele de calitate, respectarea condiţiilor de lucru specifice şi în mod deosebit sistemul de asigurare a calităţii.