Roelifarm - Servicii medicale

Cluj-Napoca
333

Date de contact

Telefon
0264 450 229

Mobil
0730 004 221


Orar

Luni-Vineri: 08:30 - 22:00
Sambata: 09:00 - 21:00
Duminica: 10:00 - 18:00


Site

www.roelifarm.ro


Localizare

Cluj-Napoca
judetul Cluj

Adresa
str. Republicii, nr. 109 (Complex Sigma)

Servicii medicale

INFO SANATATE

Ingrijire

Remedii naturiste pentru acnee:

Ceaiul verde este un bun calmant pentru tenul afectat de acnee, datorita proprietatilor sale antioxidante si anti-bacteriene. Reduce inflamatiile, regleaza activitatea hormonala si elimina toxinele din corp. Studiile medicale au demonstrat ca, aplicat pe fata, ceaiul verde este la fel de eficient ca solutia cu benzoyl-peroxid. Mai mult, ceaiul verde nu produce efecte secundare neplacute precum uscarea pielii, reactii alergice, mancarimi.

Compresele cu musetel
 au de asemenea efect calmant si dezinfectant.

Aplica un amestec din drojdie de beremacerat de orez si ulei de masline pe zonele afectate de acnee, in fiecare seara, 10 zile pe luna. 

Otetul de hrean
 se aplica pe fata uda, se lasa 10 minute si se clateste cu apa minerala. 

Amesteca o lingurita cu scortisoara cu putin suc de lamaie si intinde pasta pe zona cu acnee.

Scortisoara
 se poate amesteca si cu miere. Seara, inainte de culcare, aplica pasta pe piele, iar dimineata clateste cu apa calduta. Repeta procedura timp de o saptamana. 

Consuma multe lichide zilnic, pentru ca eliminarea toxinelor din organism inseamna totodata si limpezirea pielii.

Clatirea fetei cu apa sarata, calda indeparteaza sebumul in exces, care contribuie la extinderea acneei.

Pasta pentru dinti
 usuca si cosurile - amestecurile pe baza de menta, in general, sunt eficiente. Aplica putin pe zonele afectate, chiar inainte de culcare, insa foloseste o pasta normala, nu sub forma de gel.

Albusul de ou
 indeparteaza infectia acneica, grabind procesul regenerarii pielii. Intinde-l pe fata seara si clateste a doua zi.

Tamponarea tenului cu vata umezita in otet de mere reduce imediat inflamatiile provocate de acnee.

De evitat:

1. Stoarcerea cosurilor - nu este o solutie pentru pentru a le indeparta, ci dimpotriva, contribuie la inmultirea lor!
2. Sapunul pentru curatarea fetei - probabil ca scapi temporar de cosuri, dar vei avea tenul uscat si vei fi predispus la aparitia ridurilor. 
3. Cremele cu procent ridicat de grasime - unul dintre factorii favorizanti ai acneei este tocmai sebumul in exces, asa ca inlocuieste aceste produse cu unele tonice, hidratante. 
4. Deshidratarea si alimentatia deficitara - bea multe lichide si hraneste-te sanatos, pentru ca organismul sa isi regleze metabolismul si sa elimine toxinele. 

In cazul acneei consultul dermatologic este obligatoriu inaintea inceperii unui tratament medicamentos, iar acesta trebuie sa contina produse cu concentratie chimica cat mai redusa, in functie de textura pielii.

Sursa: Young Urban Professionals

Igiena si prevenire

 

Igiena corporala.
 
De-a lungul timpului, relatia omului cu igiena corporala a trecut de la o extrema la alta: s-a crezut ca apa este sinonima cu boala si ca murdaria protejeaza sanatatea si s-a ajuns la dorinta obsesiva de a trai intr-un mediu cat mai steril si de a nu intra in contact cu microbii si virusurile.

Chiar si pentru o deplasare de doua zile luam cu noi o gentuta cu cosmetice: pasta si periuta de dinti, dischete demachiante, demachiant, crema de fata, tonic, mascara, fard de pleoape, fond de ten, fard de obraz, ruj, balsam de buze, gel de dus, sampon. Acesta ar fi doar un minimum necesar. Oricat de multe cosmetice am avea sau am lua cu noi intr-o calatorie, niciodata nu vom avea suficiente...
Concluzia: omul modern este dependent de produsele pentru igiena si poate dezvolta adevarate crize daca ii lipseste ceva ce i-a intrat in rutina de ingrijire zilnica. Asta ca sa nu mai vorbim de zilele in care nu are apa calda la robinet... Insa nu tot timpul au stat lucrurile asa. In perioada Renasterii, spre exemplu, se credea ca murdaria protejeaza corpul de boli iar hainele erau schimbate foarte rar.

Mari inventii: dusul si sapunul
Astazi considerat banal, dusul nu a vazut „lumina zilei“ pana tarziu in secolul al XIX-lea, intr-o inchisoare din Franta cand un medic a avut stralucita idee de inlocui (din motive economice) traditionala baie cu o „ploaie de apa calda". Asfel s-a economisit si apa si timp.
Frate cu dusul este si prosopul, in forma lui de astazi. Altfel, oamenii se „spalau“ cu carpe uscate, fara apa din cauza ca aceasta era asociata cu boala. Despre sapun, se crede ca a fost inventat inca de acum 5.000 de ani. Iar cele mai vechi dovezi au fost gasite in zona Babilonului si a Egiptului. Romanii si grecii din Antichitate nu se curatau cu sapun, ci foloseau uleiuri parfumate si niste unelte cu care raschetau murdaria corpului.

Invingatoare la puncte forte: curatenia!

In ultimele secole ale Evului Mediu, grija pentru frumusete a inceput sa ocupe un rol important si in practicile medicale si in chirurgie. Atunci s-au pus bazele cosmeticii si a crescut interesul pentru curatarea corpului. La sfarsitul secolului al XIX-lea, izvoarele termale au castigat reputatia ca sunt benefice sanatatii. Louis Pasteur a dezvoltat o teorie conform careia anumite boli sunt cauzate de microorganisme. Oamenii de stiinta si medicii au facut recomandarea spalarii pe maini si folosirea apei si sapunului zilnic. Sfarsitul secolului a fost marcat prin construirea bailor si a toaletelor in case.

Obsesia pentru curatenie, bolnavicioasa
Paradoxul este ca obsesia pentru curatenie a omului modern a dus la scaderea imunitatii si la imbolnavire. Unele cazuri de astm si boli ale sistemului imunitar se considera ca au aparut din cauza faptului ca suntem „mai curati“ decat a prevazut natura.

Sursa: Ce se intampla, doctore?

 

Copilul tau

Hidratarea copilului tau

Apa este, fara doar si poate, esentiala in dezvoltarea, hidratarea si cresterea armonioasa a bebelusului tau. De alfel, reprezinta si componenta majoritara a corpului copilului, mai exact 75% din greutatea sa in primul an de viata. Prin urmare, este foarte important sa ii dai copilului sa bea apa in mod regulat.

Care este perioada optima in care sa ii introduci bebelusului apa in alimentatie? Cam pana in jurul varstei de 6 luni, bebelusului ii este suficient laptele tau, al mamei, deoarece acesta contine toata cantitatea de apa de care are nevoie. Incepand cu aceasta varsta, ii poti introduce incet-incet si apa. Sunt sigura ca o va accepta, ca se vor imprieteni si ca vor ramane amici buni toata viata.

Daca il hranesti pe bebe si cu lapte formula, atunci trebuie sa stii ca are nevoie de putin mai multa apa, pe langa cea pe care o folosesti cand ii prepari laptele. Apa i-o poti da intre mese sau, daca piticul a inceput sa manance alimente solide, dupa fiecare masa.
De ce pierde bebe apa? Bebelusul, ca noi toti, de altfel, pierde apa prin transpiratie, respiratie si urina. Cu toate acestea, in primele luni de viata, are nevoie de mai multa apa decat un copil mare sau un adult. Asta, pentru ca pielea lui este mai multa in raport cu greutatea pe care o are si asa se face ca pierde mai multa apa transpirand. La pierderea apei contribuie si rinichii lui micuti, insuficient dezvoltati, care au o putere mica de concentrare, producand multa urina pentru a elimina toxinele din corp.
Trebuie sa mai stii ca in cazul in care copilul este bolnavior, se deshidrateaza mult mai usor asa ca are nevoie de o cantitatea mai mare de apa decat in mod normal.

Rolul apei in organismul copilului:
• Rol de solvent: mai exact de dizolvare a vitaminelor pentru a le facilita trecerea spre celule.
• Rol de lubrifiant: mai exact de amortizare a socurilor si de protejare a organelor interne si a articulatiilor, dar si de lubrifiere a tractului digestiv.
• Rol de eliminare: ajutand la eliberarea organismului de toxine, prin urina.
• Rol de mediator: mentinand o temperatura constanta in interiorul organismului (aproximativ 37 grade Celsius)
• Rol de transportor: deoarece intra in compozitia sangelui si a altor fluide din organism, apa ajuta la transportul substantelor nutritive.
• Rol de sustinere: mentinand constant volumul de sange.
• Rol de umplere: patreaza organismul in forma buna pentru ca umple spatiile din si intre celule si tesuturile organismului.

Sursa:  Qbebe.ro

 

Frumusete

FONDUL DE TEN

E adevarat ca alegerea oricarui produs cosmetic e destul de problematica, insa e cel mai dificil sa gasesti fondul de ten ideal!

Textura, nuanta, consistenta... toate sunt extrem de importante. Fond de ten lichid, solid, spuma, crema, pudra, compact, mineral, transparent, matasos, fara talc - rafturile sunt pline ochi de produse care-ti promit perfectiunea. Apoi intervine acea caracteristica speciala care-l diferentiaza de celelalte: unele reflecta lumina, altele ilumineaza ori bronzeaza, regleaza secretia de sebum, sunt anti-stres, anti-age, anti-rid sau anti-stralucire, si tot asa.
Tenul tau, oricat ar fi el de adaptabil, nu poate face... fata oricarui fond de ten. De cele mai multe ori, il testezi in magazin pe mana, iar acasa, cand il aplici pe fata, e total nepotrivit: arata ca o masca, e prea deschis sau mult prea inchis, e vizibil din cale-afara etc. In cel mai rau caz, apar chiar reactii alergice! Nu poti sa-l returnezi pe motiv ca nu ti se potriveste, deci e absolut necesar sa-ti faci lectiile inainte sa-ti cumperi un altul. Indata ce-l vei gasi, promisiunea unui ten perfect va fi indeplinita.

Tipuri de fond de ten


Hai sa clarificam cateva lucruri legate de tipurile de fond de ten. In mod normal, specificatiile de pe flacon iti vor da indicii despre compatibilitatea cu pielea ta, dar si in ceea ce priveste aspectul final.
Pe baza lichida
In mod normal, este potrivit oricarui tip de piele (cu exceptia tenului sensibil). Unele sunt pe baza de apa, altele pe baza uleioasa, un detaliu extrem de important mai ales daca pielea ta se incadreaza la extreme - uscata sau grasa.
Pe baza grasa
Sunt dedicate tenului uscat, cu semne, sau pielii mature.
Pe baza uleioasa
Diferite de tipul anterior, fondurile de ten uleioase se potrivesc tenului foarte uscat, dar pot fi folosite si de persoanele cu ten normal in timpul iernii sau pentru a obtine un efect de stralucire a fetei.
Pe baza de apa
Obtii o acoperire absoluta si produsul nu va putea fi detectat pe fata.
Mat
In special potrivit pentru pielea grasa, dar si pentru a evita stralucirea fetei. E foarte important sa fii atenta la aplicare, mai ales daca e un fond de ten compact; in zonele "limitrofe" (urechi, linia barbiei, tample) sau langa nari pot ramane urme vizibile din cauza consistentei prafoase a fondului de ten.

Sursa: cosmopolitan.ro/beauty

 


Galerie foto