Centru Stomatologic Dr. Andrea Chisnoiu - Servicii medicale

Cluj-Napoca
283

Date de contact

Telefon
0745 759 592


Orar

luni, joi, vineri: 14:00 - 20:00
marti, miercuri: 9:00 - 20:00


Site

www.centrustomatologiccluj.ro


Localizare

Cluj-Napoca
judetul Cluj

Adresa
Strada Gheorghe Dima, nr 4, ap. 2

Servicii medicale

Consultatie
ConsultaÈ›ia este primul pas în clădirea relaÈ›iei doctor- pacient. Aceasta dă amândurora ocazia de a se familiariza cu nevoile È™i cerinÈ›ele celuilalt, fiind baza dezvoltării unei relaÈ›ii naturale È™i destinse.

La prima consultaÈ›ie, va vom stabili fiÈ™a privată, în concordanță È™i cu anameza personală – istoricul dumneavoastră medical (alergii, boli cronice, alte afecÈ›iuni sau stări particulare de sănătate). În funcÈ›ie de acestea, de nevoile dumneavoastră de tratament È™i de orarul în care sunteÈ›i disponibil vă vom propune un plan complet de tratament – de la program până la opÈ›iuni de tratament disponibile È™i costuri totale.

Chirurgie orala
IntervenÈ›iile chirurgicale oferite, variază de la simplu la complex. Dacă cea mai frecventă È™i mai obiÈ™nuită dintre acestea este extracÈ›ia, procedurile cresc în complexitate în funcÈ›ie de nevoile fiecărui pacient.

Lista completă de tratamente puse la dispoziția dumneavoastră :

 • ExtracÈ›ii dentare / extracÈ›ii dinti inclusi
 • RezecÈ›ii apicale
 • Chirurgie paradontală
 • Tratament preprotetic chirurgical
 • Sinus-lift (elevare sinus maxilar)
 • AdiÈ›ii osoase
Paradontologie
Echipa medicală se implică activ în educarea clienÈ›ilor săi pentru o mai buna igienă orală. Având convingerea că nici cel mai bun tratament dentar nu poate fi susÈ›inut fără o igienă buco-orală solidă, cabinetul stomatologic doreÈ™te să vă ofere nu numai servicii de tratament È™i intervenÈ›ie, dar È™i de prevenire È™i educare.
Practicile paradontologice presupun ameliorarea sau menținerea calității igenei buco-orale prin tehnici de :
 • detartraj ultrasonic
 • periaj profesional
 • chiuretaj alveolar
 • airflow
 • fluorizare imediată
 • instructaj igienă orală
Estetica dentara
Majoritatea pacienÈ›ilor care ne calcă pragul ne spun ca iÈ™i doresc un zâmbet perfect. Echipa noastră vă înÈ›elege È™i vă respectă grija pe care o dovediÈ›i față de imaginea dumneavoastră, văzând-o ca pe o dovadă a unui respect de sine sporit È™i a unui nivel de educaÈ›ie mai ridicat.
Tehnologia pusă la dispoziÈ›ia dumneavoastră pentru îmbunătățirea aspectului dentiÈ›iei este variată È™i diferă de la caz la caz, în funcÈ›ie de necesitățile È™i cerinÈ›ele fiecărui pacient :
 • albire (inclusiv pentru dinÈ›i devitalizaÈ›i)
 • faÈ›ete din ceramică (inclusiv pentru cazurile de discromii)
 • obturaÈ›ii fizionomice
 • lucrări integral ceramice pe zirconiu (pentru cei care iÈ™i doresc reconstituirea unui zâmbet natural )
 • incrustraÈ›ii È™i bijuterii dentare
Endodontie
Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea È›esutului pulpar (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat apoi de curățarea, lărgirea È™i sterilizarea acestor canale È™i apoi de obturarea lor. ObturaÈ›ia de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic È™i constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecÈ›iile.
Una dintre condiÈ›iile necesare realizării unui tratament dentar de calitate este izolarea dintelui. Dintre modalitățile de izolare, cea mai modernă È™i mai eficientă este diga dentară. Ea reprezintă un sistem care permite delimitarea unui câmp operator, adică a unui mediu uscat È™i necontaminat cu bacterii. Dintele pe care se efectuează un tratament sub izolare cu diga nu mai poate fi contaminat cu bacterii din salivă sau de pe suprafaÈ›a limbii sau a obrajilor. Astfel, prognosticul tratamentului este unul mult mai bun, pentru ca orice È›esut se vindecă mai repede în lipsa infecÈ›iei.
În centrul nostru, intervenÈ›iile pentru tratarea canalelor radiculare se realizează cu aparatură È™i cu materiale de ultimă generaÈ›ie: apex locator, cu ajutorul căruia se masoară exact lungimea canalului, sistem rotativ de lărgire a canalului, diga dentară etc.
Durata tratamentului depinde de starea anterioară a nervului (inflamaÈ›ie, infecÈ›ie) dar È™i de dificultatea intervenÈ›iei; altfel spus, se poate încheia după o singură È™edință sau după mai multe, în funcÈ›ie de particularitățile cazului respectiv.
Ceea ce urmărim noi este confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare È™i obtinerea unei sigilari optime a dintelui, care să asigure o durata de viață cât mai lungă a acestuia.
 
Implantologie
Înlocuirea dinÈ›ilor lipsă este foarte importantă pentru sănătatea voastră generală dar È™i pentru sănătatea celorlalÈ›i dinÈ›i rămaÈ™i. Prin lipsa dinÈ›ilor, se produc o serie de modificări masticatorii, estetice, fonetice, iar neînlocuind dintele lipsă se poate ajunge la pierderea altora. BineînÈ›eles există binecunoscuta problemă a modificării aspectului feÈ›ei È™i totodată pierderea încrederii în sine È™i însuÈ™irea de a mai socializa.

Implantele dentare ar trebui considerate întotdeauna prima opÈ›iune de a înlocui un dinte lipsă sau un dinte ce va trebui extras. Procedeul de înlocuire a unui dinte lipsă cu un implant dentar a fost folosit ca metodă de tratament mai bine de 40 de ani È™i este recunoscut ca metodă ideală de terapie.

Implantul dentar este o rădăcină dentară artificială confecÈ›ionată dintr-un material biocompatibil (titan) È™i tratată special pentru a se integra osului uman. Acest dispozitiv (ce seamana cu un È™urub) înlocuieÈ™te o rădăcină dentară. Ele sunt implantate în os printr-o metodă chirurgicală simplă È™i nedureroasă într-un timp foarte scurt. Între os È™i implantul de titan se realizează o strânsă legatură È™i în final rezultă o fundaÈ›ie pentru viitorul dinte artificial. În acest implant dentar se va ataÈ™a bontul protetic aferent, care o parte din el intră subgingival iar pe restul bontului va fi fixată coroana protetică. Implantele dentare pot înlocui unul sau mai mulÈ›i dinÈ›i lipsă; astfel se obÈ›ine menÈ›inerea structurii faciale È™i se previne deterioarea (resorbÈ›ia) osului, fenomen care apare atunci când se pierd unul sau mai mulÈ›i dinÈ›i).

Implantele dentare se simt È™i arată foarte natural, astfel încât puteÈ›i uita că aÈ›i pierdut un dinte. După cum È™tiÈ›i lipsa dinÈ›ilor afectează pacientul atât pe plan personal dar È™i profesional.

Protetica dentara

Atunci când caria dentară a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refăcut printr-o simplă obturaÈ›ie (“plombă”). PereÈ›ii restanÈ›i sunt prea subÈ›iri pentru a putea suporta presiunea care se exercită asupra dintelui atunci când mâncăm È™i se pot fractura. De aceea este necesară protecÈ›ia pereÈ›ilor sănătoÈ™i, prin acoperirea lor cu o coroană dentară.
Daca totuÈ™i dintele nu mai poate fi salvat È™i este extras, spaÈ›iul lipsă poate fi completat fie printr-o lucrare protetică (punte dentară), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele È™i punÈ›ile dentare sunt lucrări protetice fixe (cimentate).Dacă pacientul pierde un număr mare de dinÈ›i, se confecÈ›ionează o proteză dentară care trebuie îndepărtată zilnic, pentru igienizare (lucrare protetică mobilizabilă).

Pentru că folosim materiale de cea mai bună calitate, pentru că avem o colaborare strânsă cu tehnicienii dentari È™i pentru că acordăm o atenÈ›ie specială dorinÈ›elor pacientului, obÈ›inem lucrări protetice care excelează prin estetică È™i funcÈ›ionalitate.

În cabinetul nostru se realizează:

 • lucrări protetice integral ceramice, cu suport metalic (crom cobalt sau aur platinat)
 • lucrări protetice integral ceramice, pe suport din oxid de zirconiu
 • lucrări protetice integral ceramice fără suport metalic
 • incrustaÈ›ii
 • faÈ›ete ceramice sau din compozit
 • lucrări pe implante dentare
 • proteze acrilice È™i scheletate

Galerie foto