Centru Stomatologic Dr. Andrea Chisnoiu - Servicii medicale

Cluj-Napoca
243

Date de contact

Telefon
0745 759 592


Orar

luni, joi, vineri: 14:00 - 20:00
marti, miercuri: 9:00 - 20:00


Site

www.centrustomatologiccluj.ro


Localizare

Cluj-Napoca
judetul Cluj

Adresa
Strada Gheorghe Dima, nr 4, ap. 2

Servicii medicale

Consultatie
Consultația este primul pas în clădirea relației doctor- pacient. Aceasta dă amândurora ocazia de a se familiariza cu nevoile și cerințele celuilalt, fiind baza dezvoltării unei relații naturale și destinse.

La prima consultație, va vom stabili fișa privată, în concordanță și cu anameza personală – istoricul dumneavoastră medical (alergii, boli cronice, alte afecțiuni sau stări particulare de sănătate). În funcție de acestea, de nevoile dumneavoastră de tratament și de orarul în care sunteți disponibil vă vom propune un plan complet de tratament – de la program până la opțiuni de tratament disponibile și costuri totale.

Chirurgie orala
Intervențiile chirurgicale oferite, variază de la simplu la complex. Dacă cea mai frecventă și mai obișnuită dintre acestea este extracția, procedurile cresc în complexitate în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Lista completă de tratamente puse la dispoziția dumneavoastră :

  • Extracții dentare / extracții dinti inclusi
  • Rezecții apicale
  • Chirurgie paradontală
  • Tratament preprotetic chirurgical
  • Sinus-lift (elevare sinus maxilar)
  • Adiții osoase
Paradontologie
Echipa medicală se implică activ în educarea clienților săi pentru o mai buna igienă orală. Având convingerea că nici cel mai bun tratament dentar nu poate fi susținut fără o igienă buco-orală solidă, cabinetul stomatologic dorește să vă ofere nu numai servicii de tratament și intervenție, dar și de prevenire și educare.
Practicile paradontologice presupun ameliorarea sau menținerea calității igenei buco-orale prin tehnici de :
  • detartraj ultrasonic
  • periaj profesional
  • chiuretaj alveolar
  • airflow
  • fluorizare imediată
  • instructaj igienă orală
Estetica dentara
Majoritatea pacienților care ne calcă pragul ne spun ca iși doresc un zâmbet perfect. Echipa noastră vă înțelege și vă respectă grija pe care o dovediți față de imaginea dumneavoastră, văzând-o ca pe o dovadă a unui respect de sine sporit și a unui nivel de educație mai ridicat.
Tehnologia pusă la dispoziția dumneavoastră pentru îmbunătățirea aspectului dentiției este variată și diferă de la caz la caz, în funcție de necesitățile și cerințele fiecărui pacient :
  • albire (inclusiv pentru dinți devitalizați)
  • fațete din ceramică (inclusiv pentru cazurile de discromii)
  • obturații fizionomice
  • lucrări integral ceramice pe zirconiu (pentru cei care iși doresc reconstituirea unui zâmbet natural )
  • incrustrații și bijuterii dentare
Endodontie
Tratamentul endodontic constă în îndepărtarea țesutului pulpar (a “nervului”) din canalele rădăcinilor, urmat apoi de curățarea, lărgirea și sterilizarea acestor canale și apoi de obturarea lor. Obturația de canal reprezintă ultima etapă a tratamentului endodontic și constă în sigilarea rădăcinilor cu materiale speciale, care previn infecțiile.
Una dintre condițiile necesare realizării unui tratament dentar de calitate este izolarea dintelui. Dintre modalitățile de izolare, cea mai modernă și mai eficientă este diga dentară. Ea reprezintă un sistem care permite delimitarea unui câmp operator, adică a unui mediu uscat și necontaminat cu bacterii. Dintele pe care se efectuează un tratament sub izolare cu diga nu mai poate fi contaminat cu bacterii din salivă sau de pe suprafața limbii sau a obrajilor. Astfel, prognosticul tratamentului este unul mult mai bun, pentru ca orice țesut se vindecă mai repede în lipsa infecției.
În centrul nostru, intervențiile pentru tratarea canalelor radiculare se realizează cu aparatură și cu materiale de ultimă generație: apex locator, cu ajutorul căruia se masoară exact lungimea canalului, sistem rotativ de lărgire a canalului, diga dentară etc.
Durata tratamentului depinde de starea anterioară a nervului (inflamație, infecție) dar și de dificultatea intervenției; altfel spus, se poate încheia după o singură ședință sau după mai multe, în funcție de particularitățile cazului respectiv.
Ceea ce urmărim noi este confortul pacientului pe parcursul întregului tratament, lipsa simptomelor ulterioare și obtinerea unei sigilari optime a dintelui, care să asigure o durata de viață cât mai lungă a acestuia.
 
Implantologie
Înlocuirea dinților lipsă este foarte importantă pentru sănătatea voastră generală dar și pentru sănătatea celorlalți dinți rămași. Prin lipsa dinților, se produc o serie de modificări masticatorii, estetice, fonetice, iar neînlocuind dintele lipsă se poate ajunge la pierderea altora. Bineînțeles există binecunoscuta problemă a modificării aspectului feței și totodată pierderea încrederii în sine și însușirea de a mai socializa.

Implantele dentare ar trebui considerate întotdeauna prima opțiune de a înlocui un dinte lipsă sau un dinte ce va trebui extras. Procedeul de înlocuire a unui dinte lipsă cu un implant dentar a fost folosit ca metodă de tratament mai bine de 40 de ani și este recunoscut ca metodă ideală de terapie.

Implantul dentar este o rădăcină dentară artificială confecționată dintr-un material biocompatibil (titan) și tratată special pentru a se integra osului uman. Acest dispozitiv (ce seamana cu un șurub) înlocuiește o rădăcină dentară. Ele sunt implantate în os printr-o metodă chirurgicală simplă și nedureroasă într-un timp foarte scurt. Între os și implantul de titan se realizează o strânsă legatură și în final rezultă o fundație pentru viitorul dinte artificial. În acest implant dentar se va atașa bontul protetic aferent, care o parte din el intră subgingival iar pe restul bontului va fi fixată coroana protetică. Implantele dentare pot înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă; astfel se obține menținerea structurii faciale și se previne deterioarea (resorbția) osului, fenomen care apare atunci când se pierd unul sau mai mulți dinți).

Implantele dentare se simt și arată foarte natural, astfel încât puteți uita că ați pierdut un dinte. După cum știți lipsa dinților afectează pacientul atât pe plan personal dar și profesional.

Protetica dentara

Atunci când caria dentară a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refăcut printr-o simplă obturație (“plombă”). Pereții restanți sunt prea subțiri pentru a putea suporta presiunea care se exercită asupra dintelui atunci când mâncăm și se pot fractura. De aceea este necesară protecția pereților sănătoși, prin acoperirea lor cu o coroană dentară.
Daca totuși dintele nu mai poate fi salvat și este extras, spațiul lipsă poate fi completat fie printr-o lucrare protetică (punte dentară), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele și punțile dentare sunt lucrări protetice fixe (cimentate).Dacă pacientul pierde un număr mare de dinți, se confecționează o proteză dentară care trebuie îndepărtată zilnic, pentru igienizare (lucrare protetică mobilizabilă).

Pentru că folosim materiale de cea mai bună calitate, pentru că avem o colaborare strânsă cu tehnicienii dentari și pentru că acordăm o atenție specială dorințelor pacientului, obținem lucrări protetice care excelează prin estetică și funcționalitate.

În cabinetul nostru se realizează:

  • lucrări protetice integral ceramice, cu suport metalic (crom cobalt sau aur platinat)
  • lucrări protetice integral ceramice, pe suport din oxid de zirconiu
  • lucrări protetice integral ceramice fără suport metalic
  • incrustații
  • fațete ceramice sau din compozit
  • lucrări pe implante dentare
  • proteze acrilice și scheletate

Galerie foto